Històriques RELLA

Històriques RELLA

Nova Consellera d'Educació

Mida de lletra:

Com hem anant informant, RELLA és un dels membres de la Taula de Participació que es va crear en l’època del Conseller Maragall per assegurar que hi hauria d’haver diàleg institucionalitzat entre les associacions de docents jubilats i la Conselleria. 

Dita “taula” va dependre des del primer momentde la Direcció General d’Atenció a la Comunitat Educativa i presidia les reunions la Directora General corresponent. 

Aquest darrers anys la Directora General ha sigut la Sra. Meritxell Ruiz.

 

En motiu del canvi de Govern de la Generalitat de Catalunya, vam creure oportú felicitar a la nova Consellera amb més motiu si cal, ja que ha coincidit que s’ha nomenat a l’Honorable Meritxell Ruíz Isern, la que fins ara era la nostra interlocutora oficial i directa amb la Conselleria.

 

A més a més de felicitar-la li manifestàvem la nostra voluntat de seguir participant en tots els camps on el bagatge de coneixements dels mestres i professorat jubilats, puguin ser útils i valuosos. 

Hem rebut resposta de la Consellera i manifesta la seguretat de que podrem "continuar treballant plegats entots aquells àmbits que ens són comuns"

 

Aquesta és la nostra disposició i voluntat.

 

La Junta

Trobada amb els ensenyants jubilats aquest curs. 21 gener 2016

Mida de lletra:

D'una banda, elles i ells que estan interessats a conèixer què és Rella, què els pot oferir, què hi poden fer, quines raons poden moure'ls a vincular-s'hi.

De l'altra, uns quants de nosaltres que els hem rebut i explicat el perquè de la nostra associació, quines finalitats perseguim, què oferim i què esperem de la seva col·laboració.

 

Al meu parer, tot i ser una reunió que no ha comptat amb una nombrosa assistència, ha estat una trobada amb persones que ens han demostrat que tenen unes inquietuds i unes ganes d'allò tan general que en diem 'fer coses'.

Això ha comportat una dinàmica d'intervencions que ha anat superant l'ordre que teníem previst i la reunió s'ha convertit en un diàleg a diferents bandes que ha anat fent sortir tot un seguit de preguntes i de propostes a dur a terme, tant diferents entre elles com la de muntar un grup de teatre, un club d'escacs o una coral de gospel.

 

Entre les preguntes que ens han formulat n'hi ha hagut una que he trobat especialment diferent. Es referia a quina estructura tenia Rella.

Quan els hem informat que era una associació legalitzada que compta amb estatuts, junta i organització del cobrament dels rebuts s'han expressat en el sentit que els estàvem oferint una 'cosa treballada'.

Això m'ha fet pensar que de vegades hem tingut la debilitat de fer consideracions de si val o no la pena tants estatuts, tantes formalitats administratives. Ves per on, ho han trobat un dels punts forts de Rella!

No sé encara quantes altes de sòcies i socis es materialitzaran. Benvingudes i benvinguts seran però, vagi com vagi, la bona estona passada ja no ens la pot prendre ningú.

 

Una abraçada!

Albert Solà

 

 

 

Presentació a nous jubilats

Mida de lletra:

Presentació de RELLA el proper 21 de gener a les 11 del matí a la sala d’actes de l’IMEB (plaça d’Espanya 5)

 

Clica aquí per saber de que parlarem. T’interessa?

Per obrir boca, pots anar al nostre web i passejar-te una mica o ens pots Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. demanant informació: ens posarem en contacte.

No hi faltis! Ens agrada compartir!

La Junta 


Renovació Junta

Mida de lletra:

RELLA inicia el període de renovació de la Junta que ha de finalitzar el proper 18 de febrer en l’Assemblea ordinària anual.

És una trobada important perquè el bon funcionament de l'Associació depèn de totes i tots nosaltres. I la Junta és un dels elements indispensables tant pel que fa referència a la coordinació i dinamització de RELLA com pels aspectes legals que cal assegurar.

 

Els càrrecs nominals són quatre: Presidència, Vicepresidència, Secretaria i Tresoreria. A més a més, hi ha d'haver un mínim de tres vocalies, però l'experiència ens ha demostrat que és millor cinc o sis.

És important complir el calendari electoral en els termes recollits en el RRI que vàrem aprovar en la darrera Assemblea extraordinària. El calendari és el següent:

19 de gener: enviament de la convocatòria d'eleccions

20 de gener: inici procés presentació de candidatures

Del 20 al 29 de gener, ambdós inclosos: termini presentació de candidatures

Del 30 de gener al 3 de febrer ambdós inclosos: validació de candidatures presentades i comunicació als socis.

18 de febrer:  celebració Assemblea i votació

 

Ordre el dia de l'Assamblea

La Junta

RELLA Associació de Mestres i Professorat Jubilats

Un dia a l'escola. Pepita Subirà

Mida de lletra:

Aquest matí, Pepita Subirà sòcia de RELLA ha presentat el seu llibre UN DIA A L’ESCOLA a la seu del Servei Educatiu de Ciutat Vella.

Han assistit 25 persones interessades en conèixer de primera mà els objectius i motivacions de l’autora a l’hora de pensar l’obra.

En paraules de Pepita Subirà,  la seva  principal motivació va ser constatar que els seus néts al sortir de l’escola no sabien explicar-li què havien fet al llarg del dia.

Així doncs UN DIA A L’ESCOLA  brinda l’oportunitat a pares, avis i família en general a comentar amb els nens, a través de uns dibuixos preciosos, les activitats que hora a hora han fet al llarg del dia.  Hi intervenen els companys de classe, els mestres, el conserge, les cuineres, és a dir, tots els que d’una manera o d’un altre fan possible la vida de l’escola.

 

Hem passat una estona agradable i al final, fins i tot, hem pogut adquirir el llibre per poder posar en pràctica tots els suggeriments aportats per l’autora.