Debats

Grup de Debats. Calendari 2016

Mida de lletra:

De nou iniciem el curs! Desitjant que hagi estat un estiu maco, agradable, profitós, relaxat, de gaudir, de caminar, de contemplar, de llegir, de descobrir, d’estimar etc etc...

Així doncs us fem arribar des del grup de DEBAT, una avançada de les activitats que estem programant. 

Estem fent propostes d’aspectes que volem tractar, us animem a participar, si teniu algun tema a debatre feu la  proposta!!

ACTIVITATS PROPERES:

•       Seminari sobre Ramon LLull. S’està acabant de programar.

Segurament seran 6 sessions: 

2 sobre context històric.

2 sobre pensament filosòfic

2 sobre vida i obra literària

Els ponents seran experts en cada disciplina.

Pel que fa a vida i literatura, ja us podem avançar que tornarem a comptar amb en Lluís Calderer, el curs passat ens va donar el seminari de poesia, va ser tot un èxit.

ANIMEU-VOS A PARTICIPAR!!!

Resum Conferència Sònia Fernàndez

Mida de lletra:

PER ON PASSA LA CIÈNCIA? HI HA NOVETATS QUE SERAN DETERMINANTS PER LA HUMANITAT?QUÈ PODEM APRENDRE?.

Dimarts, 7 de Febrer, vam poder gaudir de la conferència que la Sra. Sònia Fernández Vidal ens va fer per introduir-nos en el món de la "física quàntica". D'entrada ens digué que la història de la ciència ha anat evolucionant paral.lelament a la història de la humanitat i per tant existeix un pont inexorable entre humanisme, ciència i filosofia.

Va anar desgranant les diferents visions de com s'ha entès la ciència al llarg del temps. Des de la visió cosmològia de l'Antiga Grècia, la concepció ideològica defensada per l'església durant segles, fins l'aparició d'una nova visió del cosmos a patir de Galileo i Newton. S'arriba al segle XIX, conegut con "el segle de la raó" i de la "certesa científica", i a principis del segle XX apareixen certes anomalies sobre allò que s'explicava con a cert.

A partir d'aquí, el món científic s'hagué de plantejar un canvi de paradigmes, i crear una nova disciplina científica on es pogués qüestionar quasibé tot...Era l'única manera que la ciéncia podia continuar evolucionant. Desapareixien els límits.

Ens va fer participar en un parell d'experiències que encara va fer més viva la seva intervenció i sobretot, ens vam quedar amb ganes de saber-ne més.

Teresa Garriga

Subcategories