Suggeriments soci@

Grup de Fotografia

Mida de lletra:

Benvolguts, sòcia, soci,

En la darrera Assemblea de RELLA, i en l’apartat on es va parlar de Pla de curs vaig proposar crear un grup de treball dedicat a la Fotografia !

Es tracta de compartir aquesta afició-eina per muntar sessions fotogràfiques, fer fotos, i intentar intercanviar criteris, experiències, equips.. (Si ens animem podem anar junts a veure exposicions de fotògrafs  o algun museu especialitzat, de moment, a BCN)

Un cop fetes les fotos analitzar-les, i explicar-nos quin ús es pot fer de la informàtica per millorar-les, editar-les i guardar-les.

De fet, el que es tracta és que tots i totes els que ens apuntem al grup definim què és el que volem fer i com fer-ho per gaudir d’aquesta tecnologia. Totes les càmeres i mòbils seran benvinguts i cal dir que no cal experiència prèvia : el qui més en sàpiga que ho expliqui als altres.

I si ho creiem convenient podem buscar algú que ens ensenyi el que necessitem.

En la primera trobada definirem la periodicitat, horari, lloc i contingut de les sessions. Això sí, de cada reunió n’han de quedar fotos per a la història.

Per començar:

Dia :  5 d’octubre, dijous. (En principi proposo que tes trobades siguin dijous al matí).

Hora :  a les 10 del matí.

Lloc :  al Local de la Federació de FMRPC, Av Drassanes 3, 3er pis (Metro Drassanes. Línia Verda)

Material : La càmera habitual amb la que fas fotos. Una foto de l’estiu, si pot ser, en paper.

Si ha algú interessat però que no pot venir aquest dia 5 d’octubre que m’escrigui un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i m’ho faci saber. El/la mantindrem informat/da.

Ànims i fins a l’octubre, i feu fotos!!!!

                           Jordi Maduell

A Barcelona 27 de juny de 2017

Llars de criança per a la petita infància

Mida de lletra:

Aquesta noticia que us envio s’ha publicat  al diari Vilaweb.

Crec que cal parlar-ne, també crec que tenen raó en part. Si s’admet que actualment hi ha la figura de mares de dia cal un control. Evidentment des d’Ensenyament. No descarto, també, des de Serveis Socials i Pediàtric (recalco, també). No és una bona sortida pels infants. Ningú parla de quants adults es fan càrrec d’aquests infants i crec que mai una persona ha d’actuar sola. També ens estranya que la protesta vinguí només de les patronals del sector i no des de les entitats públiques que tenen les Escoles Bressol i Llars d’infants.

                                                                       Montserrat Bastardes.

Aquest és l’article:

“ACN Barcelona.- Les dues principals patronals del sector de les llars d’infants a Catalunya, l’Associació de Llars d’Infants de Catalunya i l’Associació Catalana de Llars d’Infants han demanat aquest dimecres que la Generalitat faci marxa enrere en l’impuls del decret sobre les llars de criança per a la petita infància. En un escrit adreçat a les conselleres d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, les dues associacions argumenten que el projecte de decret no aborda l’atenció a la infància des del punt de vista educatiu sinó ‘purament assistencial’’ i creuen que és pròpia de països que no han sabut crear una xarxa educativa moderna i de qualitat.

Els responsables d’aquestes dues entitats alerten que la futura aplicació del decret pot comportar ‘’la precarietat’’ del servei d’atenció a la infància i consideren que el Departament de Treball ingereix en temes que no són del seu àmbit competencial, sinó d’Ensenyament. En aquest sentit, recalquen que la prestació d’un servei ‘’regular, sistemàtic i continuat a menors de 3 anys’’ és competència del Departament d’Ensenyament i que s’ha d’impartir en una llar d’infants. També consideren que el decret no té ‘’encaix’’ dins el debat educatiu Ara és Demà.Les patronals també recalquen que el terme ‘petita infància’ té un abast determinat i que per tant, nens de 5 anys podrien compartir espai amb nadons. Consideren també que el concepte ‘’lars de criança’’ pot provocar confusió entre les famílies. Per les patronals, el projecte de decret permet que el servei es presti també a establiments, i no només a cases particulars i per tant, permet la ‘’mercantilització’’ dela prestació, allunyant-se de l’esperit propi de les mares de dia. Tampoc no entenen com es pot acreditar l’experiència mínima de dos anys en cura d’infants i no concreta si el titular ha de ser forçosament una persona física o jurídica, així com altres aspectes de caire educatiu.”