GA. Activitats en curs

Resum sortida Atapuerca

Mida de lletra:

Benvolguts,  benvolgudes,

Encara que ja hem començat les vacances d’estiu , des del grup d’activitats hem pensat que seria una bona idea  fer-vos arribar  un petit comentari, algunes anècdotes i unes fotos del viatge a  Atapuerca,  que com ja segurament sabreu  va organitzar la nostra Associació durant  els dies 13,14 i 15 del passat mes de Juny.

                                              01.Atapuerca

 Primer de tot  donar les gràcies a tots els participants  per haver fet possible que aquesta sortida tan desitjada es fes realitat.  Volem agrair a la Blanca, la nostra guía, totes les seves explicacions i, en particular, el seu esforç per facilitar-nos, durant la visita al Museu de la Evolució Humana, la comprensió de tota la informació que ens havia de ser ben útil per la visita del Jaciment. A l’arqueòleg del Jaciment li volem agrair que sota un sol abrasador tingués la paciència i l’entusiasme de contestar totes aquelles preguntes que els viatgers anavem fent-li… i finalment, donem les gràcies a l’agència per fer-nos sentir en tot moment recolzades. 


Van ser tres dies intensos amb  visites a la ciutat de Burgos, a la seva Catedral, al
casc antic, al Castell… inclús  vàrem poder gaudir d’ una vetllada de teatre medieval, quan un grup de companys va organitzar una representació de la “Jura del Cid Campeador “davant de l’església de Santa Gadea (Santa Àgata), en una nit lluminosa, fent-nos sentir transportats a un altre temps….

                                                     02.Atapuerca

L’últim dia vam visitar la Cartuja de Miraflores. És una visita molt interessant tan per conèixer la història d’aquesta Ordre com per aprendre com viuen en l’actualitat. Dins l’església, un grup de companys que canten en una coral ens va delectar amb una cantada preciosa que un cop més ens va fer sentir més aprop d’un món més espiritual.

                                                  03.Atapuerca04.Atapuerca

                                          

En resum, ha sigut un viatge on hem pogut compartir  moltes coses: coneixements, bona comunicació amb el grup, i sobretot hem rigut moltíssim… 

Per acabar us informem que tenim previst organitzar una trobada el dia 11 d’octubre, oberta a tothom que hi vulgui assistir, on es passarà un montatge amb filmacions i fotos de la sortida.

                                              05.Atapuerca   06.Atapuerca

                                                  
                             

Grup d’activitats

Resum de l'activitat: Taller Tai Chi

Mida de lletra:

Associació Tai Chi TaoistaEl passat dia 10 vam fer la pràctica de tai chi, que teníem programada al local de l’Associació Taoista de la plaça Joanich. Vam ser onze participants que ens vam sentir des d’un bon començament molt ben acollits. Va dirigir la pràctica en Toni Lamarca, president de la branca de Catalunya.

Després d’un pròleg on ens va explicar els orígens i objectius de l’Associació, ens van fer una demo dels 16 primers moviments de la taula (consta de 108 moviments amb una durada d’uns 20 minuts). Vam poder veure la suavitat i coordinació dels moviments fets des de una bona relaxació del cos.

I ens vam posar a treballar. Primer, uns moviments bàsics de tai chi per treballar la coordinació, l’estirament de la part superior del cos i la seva expansió, per passar a treballar l’estirament de l’esquena i el tren inferior. I aplicant aquests moviments a la pràctica, vam aprendre a seure i aixecar-nos de la cadira o el sofà sense fer patir les lumbars (oh, la la!). I fins i tot ens vam atrevir amb els primers 16 moviments de la taula.

Per acabar vam compartir una estona amb els instructors parlant dels beneficis del tai chi ben acompanyats d’unes herbetes o té, i d’uns pans de pessic i, especialment, d’un pastís de poma marca de la casa, que ens van deixar amb ganes de veure’ns  altres cops, ja practicant tai chi.

Per tenir una major informació tant del tai chi com d’aquesta associació se’ns recomana visitar la seva web www.taoist.org  on podrem ampliar els coneixements i veure els centres tant a nivell nacional com internacional.

Sovint oblidem que som responsables de la nostra salut i ens fa mandra donar passos endavant. Aprofitem aquestes oportunitats de millorar la nostra qualitat de vida per nosaltres mateixos i per aquells que ens envolten.

Per part de l’Associació Taoista ens van oferir la possibilitat d’obrir un grup de practicants els dimecres al matí, en horari a escollir. Recollim aquesta oferta i mirarem de gestionar-la amb temps de cara al curs vinent, per poder obrir un grup a començaments de setembre.

La experiència va ser molt enriquidora i  animem  tothom a provar-ho.  Tant el vostre cos com el vostre esperit us ho agrairan.

Si voleu saber-ne més podeu mirar la “Entrevista  a Toni Lamarca”  que trobareu a You Tube

https://www.youtube.com/watch?v=TzLyfpiAFhM

Joan Bermudez

Taller Tai Chi